Överföring från ditt G Suite skolkonto till ett privat Gmail-konto

Med Google Överföring kan du föra över ditt data från ditt G Suite skolkonto till ett privat Gmail-konto eller ett annat Google-konto som använder G Suite for Education.

Från: Ett G Suite for Education-konto
Till: Ett G Suite for Education-konto eller ett privat Gmail-konto (E-post@gmail.com)

Det data som går att flytta över är:
Google Drive - De filer som som finns på din Google Drive
Gmail - All din E-post

Så här gör du:

Steg 1. Öppna Överföringen
https://takeout.google.com/transfer

Steg 2. Fyll i den E-postadress som datat ska överföras till.

Steg 3. Då skickas det ett E-postmeddelande till mottagarkontot. I det mailet finns en knapp, klicka på den så får du fram en kod.

Tips! När du ska logga in på ditt andra konto och hämta koden så kan du öppna ett incognito-fönster så slipper du logga ut från första kontot.

Så här ser knappen ut i ditt mail:

Steg 4. Fyll i koden på samma sida där du fyllde i mottagarens E-postadress.

Steg 5. När du har verifierat koden så får du välja vad som ska föras över.
Om du inte vill att exempelvis Gmail ska överföras så klickar du på den blå knappen till höger om Gmail.

Sen klickar du på ''Starta Överföringen''

Steg 6. Klart! Överföringen kan gå snabbt, men det kan också ta upp till en vecka beroende på hur mycket data som ska överföras.

När överföringen är färdig får:

En etikett i Gmail där du hittar överförda E-postmeddelanden
En mapp i Google Drive där du hittar överförda Drive-filer.