Starta Skype för företag 2016

Windows 7

Instruktioner för hur man startar Skype på Windows 7.

Klicka på "Startknappen" på skrivbordet och skriv "Skype" i det markerade sökfältet.

En genväg till "Skype för Företag" kommer då att visas i listan. Klicka på den.

Skype öppnas. Om inloggningsfönstret visas (se bild nedan) så skriv in din e-postadress och ditt datorlösenord (obs, inte din fyrsiffriga pin-kod utan det långa lösenordet).

För att starta en Skype-konversation skriv personens e-postaress i fältet "hitta någon". Om du inte får upp ett kontaktkort för personen så skriv in hela användarens e-postadress.

Dubeklicka sedan på kontaktkortet för att starta en konversation.

Den gula markeringen på kontaktkortet indikerar om användaren inte är vid datorn (gul ikon). Om ikonen varit grön hade det indikerat att användaren är vid datorn, om den är röd betyder det att användaren är upptagen.

Skriv ett meddelande och klicka sedan på "enter" på tantentbordet för att skicka meddelandet. Du kan även klicka på knappen "skicka" (knappen som pilen nedan pekar ut).

Du kan även starta ett videosamtal eller ett ljudsamtal genom att klicka på någon av ikonerna makrerade i den blå rutan, längst ned i konversationsfönstret.

Windows 10

Instruktioner för hur man startar Skype på Windows 10.

Klicka på "Sök" i Startfältet på skrivobrdet och skriv sedan Skype.

I listan på förslas som sedan visas klickar du på "Skype för Företag".

Skype öppnas. Om inloggningsfönstret visas så skriv in din e-postadress och ditt datorlösenord (obs, inte din fyrsiffriga pin-kod)

Starta en konversation

För att starta en konversation skriv personens e-postaress i fältet "hitta någon". Om du inte får upp ett kontaktkort för personen så skriv in hela användarens e-postadress.

Dubbelklicka sedan på kontaktkortet för att starta en konversation.

Den gula markeringen på kontaktkortet indikerar om användaren inte är vid datorn (gul ikon). Om ikonen varit grön hade det indikerat att användaren är vid datorn, om den är röd betyder det att användaren är upptagen.

Skriv ett meddelande och klicka sedan på "enter" för att skicka meddelandet. Du kan även klicka på skickaknappen (knappen som pilen nedan pekar på).

Du kan även starta ett videosamtal eller ett ljudsamtal genom att klicka på någon av ikonerna makrerade i den blåa rutan.