Google Takeout

För att exportera allt data som finns på ditt Googlekonto så behöver du göra en Google Takeout. Då får du ut allt ditt data i standardformat (.ical, Mbox och så vidare...) som du sedan kan öppna i andra program.

1. Logga in på ditt Googlekonto.

2. Gå till denna webbadress: https://takeout.google.com/settings/takeout

Då ska du se en sida som ser ut så här

3. Då ser du en lista på alla de tjänster som kommer att exporteras. Om du vill avmarkera en tjänst, så att den inte exporteras, så klickar du på den gröna ikonen till höger. Sen klickar du på nästa längst ner på sidan.

4. På nästa sida får du välja vilket format som filerna ska sparas i och även hur stor filerna max får vara. Om du exempelvis väljer 2 GB och ditt data överskrider det så kommer datat att delas upp i flera filer.

5.Under rubriken Visningsmetod får du välja hur du ska spara ditt data.

• Skicka en hämtningslänk via e-post - Då får du ett mail med en länk där du kan ladda ner filen till din dator.

• Lägg till i Drive - Då skapas det en mapp på din Google Drive. I den mappen finns dina filer, dom går också att ladda ner till din dator.

• Lägg till i Dropbox - Om du har ett konto på Dropbox så kan du välja att spara filerna där.

• Lägg till i OneDrive - Om du har ett privat konto på Microsoft (hotmail, Outlook eller Live) så kan du välja att spara filerna där.

6. När du har valt vart filerna ska sparas så klickar du på Skapa Arkiv

7. Klart! Du får ett E-postmeddelande när exporten är färdig. I E-postmeddelandet finns instruktioner för hur du når dina filer.

8. Om du valde alternativet Skicka en hämtningslänk via e-post så kommer du att få ett mail som ser ut så här

Om du klickar på Hämta arkiv så sparas där dina hämtade filer sparas på din dator.
Den filen kan du sedan spara på en annan plats, exempelvis i Google Drive på ett privat konto eller på ett usb-minne.