Bifoga filer från webbmailen

När man bifogar en fil i ett mail kan man göra det på två olika sätt. Man kan antingen bifoga det som en kopia eller som en länk så att mottagaren tittar på originaldokumentet.

Börja med att skriva ditt mail och klicka på Bifoga.

Markera dokumentet som du vill bifoga genom att klicka i boxen innan dokumentet, klicka sedan på Nästa.

Du kan nu välja om du vill bifoga som en onedrive-fil eller bifoga som kopia.

Bifoga som en onedrive fil betyder att personen får en länk i sitt mail, klickar på länken och kommer in i originaldokumentet. Man kan om man vill redigera i samma dokument.

Bifoga som en kopia betyder att personen får en egen kopia av dokumentet och om du gör ändringar i originaldokumentet så kommer personen inte att se dem eftersom den har en egen kopia. Det ser då ut så här:

Om man klickar på bifoga som en Onedrive fil så kan man göra två val. Förvalt är redigera och det vill man inte skicka ut till föräldrarna om det är ett veckobrev så då måste man ändra till visa.

Klicka på den lilla pilen till höger om dokumentet och välj Hantera behörigheter.

Ändra till Mottagare kan visa eller, Alla kan visa.

Det ser nu ut så här i mailet.