Skapa användare manuellt

För att kunna skapa användare manuellt måste man ha adminbehörigheter. Klicka på ikonen längst uppe i vänstra hörnet och klicka sedan på Admin knappen.

I vänstermenyn klickar du på ANVÄNDARE, och under den rubriken klickar du på Aktiva användare.

Här ser man alla användare som finns i ert Office 365. Under status ser man om personen skapats automatiskt genom AD:t eller om den är skapad i molnet, dvs manuellt.

Om man klickar på förstoringsglaset så kan man söka efter användare och för att skapa en användare manuellt så klickar man på plustecknet.

Fyll i informationen, e-postadressen får inte innehålla Å,Ä,Ö. Oftast är det förvalt att domänen blir en @xxxx.onmicrosoft.com ändra till den domänen som ni vill använda.

Sedan kan man välja att skriva in ett lösenord själv. Eller att det skapas ett automatiskt.

För att skriva in ett lösenord själv så klickar man på Ange lösenord.

Om man inte vill att användaren måste byta lösenord första gången den loggar in så måste man boxa ur rutan Få den här användaren att ändra lösenord vid nästa inloggning i Outlook Web App.

Glöm inte att klicka i vilken licens användaren ska ha längst ner, när du gjort detta klickar du på Skapa.

Du får nu upp en ruta med användarens Användarnamn och lösenord.