Vidarebefodra E-post

Vidarebefordran av E-post kan göras på olika sätt, antingen manuellt av användaren själv - Klicka här

Alternativt manuellt av administratör(Exempel 1)

Vill man göra detta för flera postlådor så kan man göra det med hjälp av PowerShell(Exempel 2).

Exempel 1

Konfigurera vidarebefodran av e-post från Exchange Admin Center

• 1 - Gå till Exchange Admin Center och klicka på Mottagare >Postlådor
  • 2 - Klicka på den postlåda som du vill konfigurera och välj "redigera" genom att klicka på penn-ikonen.
  • 3 - Klicka på Postlådefunktioner >scrolla ner till "E-postflöde" och klicka på "visa detaljer".
  • 4 - Bocka för "Aktivera vidarebefodran" klicka sedan på "bläddra" för att söka upp postlådan som e-posten ska vidarebefodras till.
  • 5 - Bocka för rutan "Leverera meddelandet till både adress för vidarebefordran och postlåda" om du vill att all e-post ska komma till båda postlådorna.
    6 -  när du är färdig klicka på "ok".

Exempel 2

Konfigurera vidarebefodran av e-post med hjälp av PowerShell

Följande exempel levererar all e-post till användarens postlåda samt vidarebefodrar till vald postlåda.

Set-Mailbox -Identity "Douglas Kohn" -DeliverToMailboxAndForward $true -ForwardingSMTPAddress "douglaskohn.parents@fineartschool.net"

I detta exempel vidarebefodras all e-post till den valda postlådan

Set-Mailbox -Identity "Ken Sanchez" -ForwardingSMTPAddress "pilarp@contoso.com"