Användare hamnar vid inloggning för privat Outlook

Ibland kan det bli problem med konton som inte riktigt verkar klassas som ett organisationskonto utan ett privat konto. Det visar sig genom att man omdirigeras till inloggning för privat Outlook (Outlook.com) eller att man får felmeddelande 8004786C. Då kan man testa följande:

1. Flytta ut användaren till onmicrosoft.com med Powershell for Windows Azure AD:

Set-MSolUserPrincipalName –UserPrincipalName username@demo.eventful.nu –NewUserPrincipalName username@demoeventful.onmicrosoft.com

Ett lösenord returneras.

2. Logga in via https://portal.office.com och verifiera att kontot fungerar.

3. Byt UPN i AD (för att DirSync ska fånga upp en ändring på det attributet).

4. Kör DirSync. Kolla att UPN ändrats i Office 365. Testa att logga in via https://www.outlook.com/demo.eventful.nu

5. Byt tillbaka UPN i AD

6. Kör DirSync. Kolla att UPN ändrats i Office 365. Testa att logga in via https://www.outlook.com/demo.eventful.nu