Behörigheter på skola

Behörigheter i SharePoint

Varje skola har 4 roller i nedanstående SharePoint-grupper:

• All personal (Har åtkomst till Startsidan,Personalrummet samt webbplatsen undervisning)
  • Alla elever (Har åtkomst till startsidan samt webbplatsen undervisning)
  • Skolledning (Har åtkomst till alla undervisningsrum)
  • Office365Admin (Har åtkomst till alla undervisningsrum)

Bjuda in till skolan

Du tilldelar användare eller AD-grupper en av ovanstående roller genom att lägga till den till någon av SharePoint-grupperna ovan.

För att lägga till användare/AD-grupp i en SharePoint-grupp följer du instruktionerna nedan.

1. Gå till skolans startsida och klicka på dela och sedan ”Visa alternativ”. (Bild 1)
    Välj vilken roll du vill tilldela genom att klicka på "rullgardinen" under "Markera en Behörighetsnivå" (Bild 2): Alla elever, All personal, Skolledning eller administratör.
  2. Skriv sedan in namnet/namnen på de personer som du vill bjuda in
  3. Avsluta genom att klicka på Dela

Bjuda in till undervisningsrum (enbart för gruppen Skolledning & Office365Admin)

1. Gå till undervisningsrummet och klicka på dela och sedan ”Visa alternativ” Välj vilken roll du vill tilldela; Skolledning eller O365-administratör.
  2. Skriv sedan in namnet/namnen på de personer som du vill bjuda in
  3. Avsluta genom att klicka på Dela

För att bjuda in Elever eller Lärare så behöver du följa Denna artikel