Spara från Word-appen till Inlämningsmapp eller annat bibliotek.

För att kunna spara direkt till exempelvis inlämningsmappen från Word på Ipad eller annan surfplatta, så behöver man först koppla ihop Word med skolportalen. Detta gör man genom att följa stegen nedan.

Textinstruktion:

1. Starta webbläsaren och gå till skolportalen och webbplatsen "Undervisning"

2. Kopiera adressen från adressfältet ex https://kommun.sharepoint.com/sites/minskola/undervisning

3. Starta Word-appen och skapa ett nytt dokument, och när du ska spara dokumentet så väljer du "lägg till en plats" och sedan "URL till SharePoint-webbplats"

4. Klistra in länken som du hämtade och sudda ut allting efter /undervisning länken bör alltså se ut ungefär såhär: https://kommun.sharepoint.com/sites/minskola/undervisning

5.Nu kommer du att kunna välja  ämnesrum/klassrum och sedan inlämningsmapp.

Ovanstående kan givetvis användas för att koppla andra bibliotek i SharePoint.