(Utgången)Nästa generations synk-klient och ökad lagringsyta för OneDrive för företag

Nyheter för OneDrive för företag

Under det första kvartalet 2016 kommer MS att öka lagringsytan samt rulla ut en ny synkroniseringsklient för OneDrive. För att få tillgång till den nya synkroniserings-klienten behöver central IT-admin konfigurera och distribuera klienten för slutanvändare ELLER kan slutanvändare själva installera klienten, se länkar nedan för hur detta går till.

• Lagringsytan kommer att vara obegränsad för O365-användare som har licensen "Education". Lagringsytan för enskilda användare kommer per automatik att öka från 1 TB till 5 TB, önskas mer behöver användaren kontakta MS-support.
  • Synk-klienten är stabilare och har bättre prestanda samt möjlighet till selektiv synkronisering av mappar.
  • Storleksgräns för uppladdning av enskild fil blir nu 10 GB, (tidigare 2 GB)
  • Ingen gräns för antal filer som kan synkas, (tidigare 20000 st)
  • Förbättrade mobil-appar för OneDrive

Källa: Office blogs (EN) och Office (SV)

Installationsanvisningar för ny synk-klient

Windows & Mac OS X IT-admin: Information om installation av ny synk-klient i företagsmiljö finns här.

Windows slutanvändare: Information om installation av ny synk-klient för Windows finns här. Här kan du direkt ladda ner den nya synk-klienten.

Mac OS X slutanvändare: Information om installation av ny synk-klient för Mac OS X finns här.