Följ

Dokumentversionshantering

Ibland kan användarna uppleva att "information försvinner" eller i värsta fall att all text i ett dokument tas bort. Det kan beror på användarfel, men det kan även vara ett tekniskt problem. Vi har sett att i sällsynta fall har användare öppnat ett dokument och stängt det igen, med följd att ett tomt dokument sparats över som senaste version. Användaren upplever då att dokumentet tömts. Detta har oftast inträffat med iPads på skakiga trådlösa nätverk.

Texten finns dock kvar, fast i en tidigare version. För att visa eller återställa tidigare versioner av dokument i OneDrive för företag se följande hjälpavsnitt.

Detta problem är rapporterat till Microsoft.

Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp
Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

0 Kommentarer

logga in för att lämna en kommentar.