Hantera multifaktorautentisering

För att lägga till multifaktorautentisering till konton i O365 gör enligt följande:

• Logga in som admin i O365
  • Klicka på våfflan och välj "Admin"
  • Gå till menypunkten "Användare" och välj "Aktiva användare"

• Klicka på "Mer" och välj "Konfiguera Azure Multi-Factor Auth"

• Klicka på förstoringsglaset och sök fram den eller de användare som ska erhålla multifaktorsautentisering

• Markera aktuell användare och klicka på "Aktivera"

• Klicka på "aktivera multi-factor auth"

Färdigt!

• Om multifaktorsautentisering önskas på flera användare så markeras samtliga användare på en och samma gång
  • Användaren behöver sedan välja vilken autentiseringsmetod som används vid inloggning. Metod som går att välja mellan är SMS, telefonsamtal och kod via smarttelefon-App
  • Se denna guide kring alternativ för autentisering