Bokningssystem i SharePoint

Ett sätt att skapa bokningssystem i SharePoint är att bygga det på kalendrar.

Det går ut på att man går till en webbplats, exemelvis personalrummet.

Skapar en underwebbplats som heter ex bokning.

Detta gör man genom att klicka på kugghjulet-->Webbplatsinnehåll-->Ny underwebbplats.

När man är klar med detta så skapar man en kalender för varje resurs, tex Aula, Konferens 1, konferens 2 osv. Detta gör man genom att klicka på kugghjulet-->Lägg till program och välj sedan "Kalender".

Sedan döper man kalendern till den resurs som den avser.

När man sedan är klar med alla resurskalendrar så går man till sin webbplats "bokning" och lägger till en sista kalender som man kallar för ex "bokning" och sedan gör man kalenderöverlägg så att alla resurser visas i den kalender.

Kalenderöverlägg görs enligt följande.