Lägga till undervisningsrum i webbplatslistan

Guiden riktar sig främst till dig som genomfört Eventfuls O365-adminutbildning, ej ett krav men en rekommendation.

För att lägga till undervisningsrum loggar du in med ett konto som är O365-admin i skolportalen och navigera till aktuell skola. Klicka sedan på "Kugghjulet" och "Webbplatsinnehåll".

Klicka på "Webbplatser"

Klicka på "Nytt" och välj "Webbplats"

Fyll i erforderlig information i fälten; "Rubrik" (Titel på rummet), "Länk" (sidans URL tex https://kommun.sharepoint.com/sites/skola/titelparummet), "Rumstyp" och ange kommunens AD-grupp för elever och lärare, alternativt skriver du in användarna manuellt. Låt reglaget för "Arkiverad" och "Återställ" vara kvar på "Nej".

Gällande rumstyp, välj ett av de tre rummen som börjar med "1617". Rumstypen "1617 Klassrum" resulterar i att rummet erhåller både en inlämningsmapp och en OneNote Class Notebook.

OBS! Vårdnadshavare är inte i bruk ännu.

Avsluta inmatningen med att klicka på "Spara".

Slutligen meddelar du Eventfuls support, support@eventful.nu, att inmatningen är färdig vilket medför att Eventful slutför skapandet av rum.