Lägga till grupper i webbplatserlistan

Denna instruktion används när du tex vill lägga till en elev eller lärare i ett undervisningsrum.

Guiden riktar sig främst till dig som genomfört Eventfuls O365-adminutbildning, ej ett krav men en rekommendation.

För att lägga till information i webbplatserlistan loggar du in med ett konto som är O365-admin i skolportalen och navigera till aktuell skola. Klicka sedan på "Kugghjulet" och "Webbplatsinnehåll".

Klicka på "Webbplatser"

Sök upp undervisnignsrummet som du ska ändra, använd sökrutan i det övre vänstra hörnet.

Bocka för undervisningsrummet och klicka på Redigera.

Nu kan du lägga till användare eller grupper i kolumnen "Övriga Elever" eller "Övriga Lärare" genom att klicka i kolumnen och skriva in namnet.

Avsluta inmatningen med att klicka på "Klart".

Slutligen meddelar du Eventfuls support, support@eventful.nu, att inmatningen är färdig vilket medför att Eventful slutför skapandet av rum.