Information Heby

Under/efter höstlovsveckan kommer ni att få tillgång till Office 365 och era e-postlådor och hemkataloger med innehåll flyttas till Office 365.

För info om hur du konfigurera din iPad/iPhone se info HÄR.

För att logga in i Office 365 gör så här:

• Starta en webbläsare och skriv in https://login.microsoftonline.com/ i adressfältet.
  • Logga in med er e-postadress och det lösenord ni har fått OBS! E-postadressen kan vara annorlunda än tidigare. Era namn kommer från folkbokföringen till Office 365 och det kan vara annorlunda än era gamla e-postadress. När ni skriver in mejladressen så kommer sidan att byta från Microsoft till Federationssidan. Det är helt i sin ordning. Det står Knivsta Federation Services på sidan just nu. Heby ska läggas dit så småningom men då vet ni att ni är på rätt väg.

Ni kan komma att bli uppmanade att byta lösenord vid första inloggningen, då visas följande:

• När ni är inloggade hittar ni er e-post och filerna om ni klickar på blå-vita ”våfflan” upp till vänster och sen väljer Outlook eller OneDrive. Verifiera gärna att ni har era mail respektive filer på plats annar kontakta servicedesk

Vid problem med användarnamn och lösenord skall ni i första hand kontakta en pedagog om ni är en elev alternativt Malou Eeronen om ni är en pedagog.

Saknar ni något eller om något annat är fel så får ni Jouko Luotomäki.

Office 365 är givetvis mycket mer än bara mail & OneDrive och ni kan använda allt som finns där men informerarmation kommer primärt att behandla e-post och filer eftersom vi snart stänger ner de gamla systemen.

För tips och trix se Eventfuls supportbank HÄR