Om Eventfuls support

Välkommen till Eventfuls support för molntjänster i skolan! Denna supportbank är öppen publikt på webben och vi samlar egna artiklar, filmer och instruktioner, samt länkar till bra guider. Vårt mål är att skolor och kommuner ska hitta bra arbetssätt, utbyta idéer och känna större trygghet att använda molntjänster i det pedagogiska arbetet.

Supportbanken byggs upp och underhålls av oss på Eventful genom att kunder betalar för den support vi erbjuder. För att kunna ställa frågor och förvänta sig svar inom avtalad tid behöver man ett supportavtal, eller "Eventful Skoltjänst", som är vårt "all-inclusive"-erbjudande för skolor och kommuner.

Vi på Eventfuls support har inställningen att vi alltid vill hjälpa er. Eftersom vi kan de flesta system på skolan kan vi ta ett helhetsansvar och felsöka flöden från bassystem till molntjänst, i de fall vi har varit inblandade i detta och har åtkomst till systemen. Vi arbetar huvudsakligen med att ta fram artiklar och instruktioner och de byggs på genom att användare skickar in nya frågor. Vi gör därmot inte direkt arbete eller förändringar befintligt system inom supportåtagandet. Det görs som ett mindre projekt och innebär en kostnad. Vårt mål är dock att det ska finnas instruktioner för allt sådant arbete så att man kan genomföra det själv.

För att kunna upprätthålla den svarstid som vi garantera behöver vi åtkomst till de system som omfattas. Vi behöver också veta när systemunderhåll eller förändringar i den tekniska miljön sker. Här finns en beskrivning av dessa rutiner:

Rutiner för åtkomst

Vi hoppas också att användare ska ta tillfället i akt att utbyta erfarenheter med varandra. Ni sitter på en enorm samlad erfarenhet. Använd t.ex. Yammer-nätverket "Office 365 i skolan":

Office 365 i skolan