Office 365 - Hantering av distrubutionsgrupper vid hybrid

Bakgrund
Den grundläggande orsaken till problemet är att när katalogsynkronisering från lokala Active Directory till Office 365 använder så är synkroniseringen till Office 365 i huvudsak "enkelriktad". Detta innebär att varje förändring till en distributionsgrupp måste göras i Active Directory och sedan synkroniseras till Office 365.

En change är planeradför att flytta samtliga adresslistor till Office 365 och fram tills dess kan adresslistor editeas genom att;

Följ anvisningarn nedan.

Börja med att markera och sedan kopiera texten nedan. (högerklicka och välj kopiera eller använd ctrl + c)

C:\windows\system32\rundll32.exe dsquery,OpenQueryWindow

Klicka sedan på "Start"

Klicka sedan på "Kör".

Klistra sedan in kexten som du kopierade i steg 1 i "kör" fältet som visas.

Klicka sedan på "OK" eller enter.

Ett sök fönster kommer då att öppnas. Skriv där in gruppens namn och klicka på "Sök"

Debbelklicka på gruppen du vill redigera.

Egenskaper för gruppen kommer då att visas. Om du är ägare av gruppen kommer knapparna "Lägg till" och "Ta bort" att visas.

För att lägga till en medlem i gruppen klicka på "Lägg till".

Ett fönster öppnas där du skriver in användarens användarid ex. dagfri0001. Om du är osäker på att du skrivit rätt, klicka på "Kontrollera namn".

När du har hittat användaren klicka på "OK" och personen adderas till gruppen.

Föjande ruta visas om systemet inte kan identifera en användare. I detta läge markerar du användaren du vill addera till gruppen och klickar sedan på "OK".

För att ta bort en medlem i gruppen, markera användaren i listan och klicka på "Ta bort".