Outlook 2010 - boka möte med rum och resurs

Det är viktigt att alltid utgå från sin personliga kalender när ett möte bokas för att minimera risken för att fel uppstår. Se följande guide för Office 2010.

I Outlook 2010 välj "Ny mötesförfrågan"

Ett nytt fönster för att boka ett nytt möte visas då. Klicka på adressboken och välja de som ska bjudas in till mötet. Alternativt så skriver du in deras e-postadresser i "Till-fältet".

Klicka sedan på Schemaläggningsassistenten.

Använd Schemaläggningsassistenten för att visa information om när mötesdeltagarna kan närvara.

Så här väljer du en lämplig tid för mötet

I rutnätet ledig/upptagen ser du om deltagarna är tillgängliga eller inte. En grön lodrät linje står för mötets starttid. En röd lodrät linje står för mötets slut.

Rutnätet ledig/upptagen i Outlook

För att välja ett rum så klicka på "Hitta rum" och väjd sedan lämplig rumlista ex. "Rum Alla"

Rummen läggs då till i listan över deltagare, välj ett ledigt rum genom att klicka i rutan brevid rummets namn.

OBS!:  Om fönstret Hitta rum inte visas går du till fliken Möte och klickar på Hitta rum i gruppen Alternativ.

Kommandot Hitta rum i menyfliksområdet

För att lägga till utrustning ex. bil eller projektor. Klicka på "lägg till deltagare". Ändra adresslista till "Utrustning" och klicka på utrustningen du vill kontrollera addera till mötet.

Välj en tid utrutningen är ledig och klicka sedan på "Skicka"

Om du är intresserad av att lägga till flera resurser samtidigt så välj istället;

Dubbelklicka sedan på krysset vid gruppen och svara sedan "OK" om det visas en varning.