E-postutskick hamnar i Övrigt istället för i Inkorgen hos mottagaren

Ibland vill man skicka ut mass-mail till elever eller personal, exempelvis vid enkätundersökningar. Problemet kan då vara att Exchange tolkar det som ett oviktig mail. Mailet sorteras därmed in i Outlooks övrigt-mapp, där det är lätt att missa.

Det går att skapa en regel i administrationsgränssnittet i Exchange, som talar om för Exchange att dessa meddelanden ska in i mottagarens inkorg istället. Gör så här:

Gå till administratörscentret i O365 och välj Exchange.

Välj E-postflöde och Regler

Välj + för att skapa ny regel

Välj första villkoret för regeln, i det här fallet:
Tillämpa denna regel om… Avsändaren är… och klicka sedan på Välj personer.

I nästa dialog när du ska välja personer kan du välja interna personer. I det här fallet vill vi dock ha en extern adress och måste lägga till den i Kontrollera namn – fältet och klicka OK.

OBS! Inför nästa steg måste man klicka på Fler alternativ längre ner för att få fram alla val.

Välj enligt bild

Ange att meddelandehuvudet X-MS-Exchange-Organization-BypassFocusedInbox ska ha värdet ’true’.

Tryck på spara.

Klart!