Ändra behörighet för sidor i Teams

I den tillhörande SharePointsajten för ett Team är standardbehörigheten att Ägare och Medlemmar kan skapa och redigera Sidor. Detta gör att exempelvis en Elev kan gå in och ändra information eller en nyhet som publiceras i form av Sidor i SharePoint. Ägaren kan ändra behörigheterna så att Medlemmar inte längre kan skapa eller redigera Sidor i SharePoint och nedan beskrivs hur detta går till.

Ändra behörigheter till Sidor

För att ändra behörigheter kring Sidor för ett Team så gör man enligt följande:

1. I Teamet, gå till FilerVälj Öppna i SharePoint
  2. Klicka på Webbplatsinnehåll i vänstermenyn

3. Vid biblioteket Webbplatssidor, klickar du på de tre punkterna och väljer Inställningar

4. Välj Behörigheter för dokumentbiblioteket

5. För att kunna anpassa rättigheterna behöver man först klicka på Sluta ärva behörigheter

6. Nu kan du anpassa rättigheterna för Medlemmar och Gäster genom att markera i relevant checkruta och klicka på Redigera användarbehörighet.