Stänga av chatten i Teams för en elev

Ibland kan man behöva stänga av chatten för en eller flera elever, följ då instruktionen nedan.

Tänk på att man behöver vara global administratör för detta.

1. Klicka på Våfflan-->Administratör
  2. Klicka på Administrationscenter -->Teams och Skype

3. Klicka på Meddelandeprinciper och skapa en ny princip

4. Döp principen och ge den en beskrivning, bocka sedan ur Chatt och klicka på Spara

5. Nu är det dags att tilldela denna princip till en eller flera användare, klicka då på Användare till vänster, och sök upp användaren genom att använda sökrutan till höger, klicka sedan på användaren.

6. Klicka på redigera bredvid Tilldelade principer och tilldela principen du nyss skapade, avsluta med att klicka på Spara