Rekommenderad inställning för managerade Chromebooks

Inloggningsbegränsning

Med den här inställningen kan du kontrollera vilka användare som har behörighet att logga in på en Chrome-enhet som hanteras av någon annan.

När standardalternativet Begränsa inloggning till listan över användare har valts och textrutan är tom kan alla användare som har ett Google- eller G Suite-konto logga in, och knappen +Lägg till användare är tillgänglig på inloggningsskärmen.

Rekommenderad inställning är att begränsa inloggning till användare i din domän.

Detta ställer ni in på

Enhetshantering > Chrome Management > Enhetsinställningar > Inloggningsinställningar > Inloggningsbegränsning

I rutan skriver du *@dindomän.se för att begränsa inloggningen till endast konton med en @dindomän.se-adress.

Om du inkluderar ett eller flera användarnamn i textrutan kan enbart de namngivna användarna logga in. För andra användare visas ett felmeddelande.